KAHRAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU - Fatih Anadolu Lisesi

Nis

Milli Eğitim Bakanlığınca;  öğrencilerde,  geri dönüşümü  teşvik etmek, çevreye duyarlı olmak, yaratıcı ve yenilikçi çözümler geliştirmek amacıyla "Atıktan Sanata İleri Dönüşüm" temalı yarışma düzenlenmiştir. Söz konusu yarışmada okulumuz 10. sınıf  öğrencisi Ali Taner KARADAĞ il bincisi olmuştur. Eseri ilimizi temsilen bakanlığa gönderilmiştir.

Öğrencimizi ve danışman öğretmeni Seda ANTEPLİ GÖK hocamızı tebrik ediyoruz.

Mrt

Diyanet İşleri Başkanlığının  istiklal ve istikbalimizin teminatı olan  gençlere yönelik yürütülen dini, sosyal ve kültürel içerikli çalışmaların sürekli hale getirilmesi,  toplumda milli ve manevi değerlerimize yönelik  farkındalık oluşturulması  amacı doğrultusunda; Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğünce  Lise öğrencileri arasında düzenlenen  "Çanakkale Ruhu" temalı resim yarışmasında dereceye giren  okulumuz 10. sınıf öğrencisi Hatice  KUZU ödülünü İlçe Müftüsü Sayın  Ali CANBOLAT'ın elinden aldı.

Öğrencimizi ve danışman öğretmeni  Seda ANTEPLİ GÖK hocamızı tebrik ediyoruz.

Mrt

Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Gününde okulumuzda çeşitli etkinlikler düzenlendi.  Bu kapsamda şehitlerimiz için Kur'an Tilaveti yapıldı, panolar hazırlandı, zafer türküleri söylendi. Etkinliklerde görev alan öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde  tüm şehitlerimizi ve kahramanlarımızı  şükranla anıyoruz.

Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

Mrt

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Kahramanmaraş Bilgi ile Buluşuyor Projesi  Kitap Okuma Yarışması  Okul Sınavlarında başarılı olan öğrencilerimizi ödüllendirdik. İl genelinde yapılan sınavda büyük ölçüde başarı gösteren öğrencilerimizi ve öğrencilerimize rehberlik eden öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

İl finallerinde  yarışacak öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Mrt

İlimiz genelinde bulunan liseler arasında düzenlenen ,Türk'ün Özü Akif'in Sözü  "Safahat Bize Ne Anlatıyor?" konulu deneme yazma yarışmasında okulumuz 11. sınıf öğrencisi H.Yağmur ALTUN il birincisi olmuştur.

Öğrencimizi ve danışman öğretmeni Nusret ŞAN hocamızı tebrik ediyoruz.

Mrt

Geçtiğimiz yıl meydana gelen 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatantdaşlarımız için okulumuzda hatim programı düzenledik. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından okunan hatimler için  hatim duası yaptık.  Öğretmenlerimizin katkıları ile tüm öğrencilerimize  çorba ikramında bulunduk.

Depremlerde hayatını kaybeden başta okulumuz öğretmen ve öğrencileri olmak üzere tüm kardeşlerimize Allahtan rahmet diler; yakınlarına taziyelerimizi iletiriz.

Allahtan niyazımız odur ki bizleri ve tüm insanlığı her türlü musibete karşı muhafaza eylesin.

Mrt

İlimiz genelinde yapılan Halk Oyunları Yarışmalarında Okulumuz Halk Oyunları Ekibi 2. oldu.  Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ock

Okulumuz öğrencilerinin  hazırladığı "Geri Dönüşümden Sanata" konulu resim sergisi  PİAZZA alış veriş merkezinde  açıldı. Geri dönüşümün önemine dikkat çekmek için hazıralanan sergi; vatandaşlarımızdan büyük ilgi gördü.

Yerel ve ulusal kanallarda haber konusu olan bu serginin açılmasında öncülük eden  öğretmenlerimiz Seda ANTEPLİ GÖK ve Ahmet KOÇAK  başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığının bu yıl ilk defa uygulamaya koyduğu 'Dönem Sonu Faaliyet Haftası' nda okulmuzda çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bu kapsamda bilgi yarışması ve kelime oyunu, en sevdiğini paylaş, yetenek paylaşım saati, söyleşi /tecrübe paylaşımı, sosyal sorumluluk vb. başlıklarda çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Hafta, her sınıf düzeyinde dönem birincilerine ödüllerinin takdim edilmesi ve karne töreni ile sona erdi.

Herkese iyi tatiller.

Ock

Öğrencilerimizin akademik başarılarını desteklemek , moral ve motivasyonlarını arttırmak, üst öğretime daha iyi hazırlanmalarını sağlamak amacıyla KAHRAMANMARAŞ/Sütçü İmam Üniversitesine gezi düzenledik.

Etkinliğin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ock

AGD/MGV Dernegi ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında   düzenlenen protokol kapsamında il genelinde yapılan  "Efendimizin İzinde" konulu Siyer-i Nebi yarışmasında okulumuz 11. sınıf öğrencisi Yasin SOLAK il 1.si olmuştur. Öğrencimizi tebrik ediyor, başarısının daim olmasını diliyoruz.

Ara

2023 yılının son eğitim öğretim gününde akademik, kültürel ve sportif alanlarda başarı gösteren öğrencilerimize hediye takdiminde bulunduk.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde  il genelinde yapılan TYT sınavında Dulkadiroğlu İlçe birincisi olan okulumuz öğrencisi ALİ GÖRÜR  ve  bu hafta il genelinde yapılan Halter Müsabakalarında  koparma ve silkme de İl birincisi olan öğrencimiz H.Kübra TOPAKTAŞ başta olmak üzere çeşitli alanlarda derece  alan öğrencilerimize hediyelerini takdim ettik.

Öğrencilerimizi tebrik eder;  emeği geçen herkese teşekkür  ederiz.

Ara

Okulumuz da kültürel ve akademik etkinlikilere devam ediyoruz.  Bu haftaki konuğumuz, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi  Öğretim Üyesi Doç. Dr. Uğur ÇÖMLEKÇİOĞLU oldu.  Değerli hocamız TÜBİTAK Bilim Söyleşileri  kapsamınada öğrencilerimize  "Biyo Teknoloji: Dün-Bugün-Yarın" konulu bilgilendirme sunumu yaptı. Programa katılımlarından dolayı sayın hocamıza teşekkür ediyoruz.

Ara

DULKADİROĞLU/ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen "Kalemimde Sen Varsın Öğretmenim" konulu kompozisyon ve resim yarışmasında 11. sınıf öğrencimiz Zuhal ÇAM kompozisyon da 1. olmuştur. Aynı yarışmada, resim katagorisinde 10.sınıf öğrencimiz Öykü Rabia DOĞAN 1. ve 9.sınıf öğrencimiz Rabia KAHRAMAN 2. olmuştur. Öğrencilerimize İlçe Milli Eğitim Müdürümüz  Sayın Hüseyin MART tarafından hediyeleri  takdim edilmiştir.  Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenleri Nusret ŞAN ve Seda ANTEPLİ GÖK' hocalarımızı tebrik ediyoruz.