KAHRAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU - Fatih Anadolu Lisesi

Ara

İlimiz genelinide yapılan "Ah! Kudüs ve Filistin" konulu şiir ve resim yarışmasında  dereceye giren öğrencilerimiz M.Zeynep TOPAKTAŞ (şiir) ve Kevser HALLUF (resim) yapılan törenle ödüllerini aldılar. Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenleri G.Yağmur ERDİL ve Ahmet KOÇAK'ı tebrik ediyoruz.

Ara

Tekvando branşında,  Bölge Finallerinde 1. olan ve Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı kazanan okulumuz 9.Sınıf öğrencisi  M.Ali ÖZDOĞAN'ı tebrik eder; şampiyonada  başarılar dileriz.

Ara

Askerlik mesleğine ilgi duyan öğrencilerimiz gazi kışlasını ziyaret etti. Ziyareti organize den okul müdürümüze ve misafirperverliklerinden dolayı Gazi Kışlası personellerine teşekkür ederiz.

Kas

Bir milletin yok olma felaketini var olma saadetine çeviren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının 85. yıl dönümünde okulumuzda  çeşitli etkinliklerle andık.

Ekm

Cumhuriyetimizin  100. yılını çeşitli etkinliklerle kutlamaya devam ediyoruz.  Okulmuz  Edebiyat Öğretmeni Aslıhan KIRAÇ'ın hazırladığı programda, öğrencilerimize  cumhuriyet coşkusunu, cumhuriyetin toplumumuza kazandırdıklarını anlatmaya devam ediyoruz. Öğretmenimize, programda görev alan öğrencilerimize ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Ekm

Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı arasında yapılan protokol  gereğince okulumuz öğrencilerine Milli Savunma Üniversitesinin tanıtımı yapıldı.  Adana/ İncirlik Hava Üssünde  görevli Pilot Subay Furkan BECEREN tarafından  yapılan sunumda Milli Savunma Üniversitesine giriş koşulları, Üniversitenin sağladığı imkanlar vb. hususlarda bilgi verildi.  Ayrıca  sayın komutanımız askerlik mesleği, pilotluk, ülkemizin savunma sanayiinde  yaptığı atılımlar konusunda birikimlerini paylaştı.

Değerli misafirimize yaptığı bu güzel sunumdan dolayı teşekkür ederiz.

Ekm

Kariyer günlerinde bu hafta polislik mesleği tanıtıldı. Okulumuz konferans salonunda İl Emniyet Müdürlüğünde görevli personeller tarafından öğrencilerimize polislik mesleği tanıtıldı. Ayrıca okul müdürümüzünde katıldığı  programda, siber suçlara karşı mücadele etme yöntemleri konusunda öğrencilerimize bilgilendirme sunumu yapıldı.

Programa katılan Emniyet Müdürlüğü peresonellerine teşekkür ediyoruz.

Ekm

"İçimizden Biri" projesi kapsamında bu haftaki misafirimiz geçmiş yıllarda okulumuzda idareci olarakta çalışan, halen Sütçü İmam Üniversitesi Genel Sekreteri  olarak görev yapan Sayın Ali Rıza BEKLER oldu.  Değreli misafirimiz okulumuz konferans salonunda öğrencilerimizle bir araya geldi. Sohbet havasında geçen buluşmada gençlere üniversite okumanın öneminden, üniversitenin kişiye kazandırdığı birikimlerden bahsetti.

Sayın misafirimize bu anlamlı etkinliğe katılımnlarından dolayı teşekkür ederiz.

Ekm

“13 Ekim  Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü''  münasebeti ile  afete hazırlık konusunda farkındalık oluşturmak, afetlerde risk azaltımı ve afet yönetimi konularında, okulumuz konferans salonun da öğrencilerimize, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekipleri tarafından bilgilendirme sunumu, ve  okul bahçesinde  tahliye ve yangın tatbikatı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekiplerine teşekkür ederiz. Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü bela ve afetlere karşı  muhafaza eylesin.

Ekm

Okulumuzda yapılan deneme sınavlarında dereceye giren öğrencilerimize Okul Müdürümüz H.Mehtap SÜT tarafından hediye verildi. Öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Ekm

Göksun Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Coşkun AYDIN, Okul Müdürümüz H.Mehtap SÜT'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.  Bu nazik ziyaretlerinden dolayı sayın başkana teşekkür ederiz.

Ekm

İl Müftümüz Sayın Mustafa TEKİN,  Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen 'Peygamberimiz, İman ve İstikamet' teması çerçevesinde öğrencilerimize konferans verdi. Sohbet havasında geçen programda Sayın Müftümüz  Peygamber sevgisinin İslam inancının ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayarak Allah’ın sevgisine, ulaşmanın yolunun, Hz. Muhammed’e (s.a.s.) tabi olmak ve onun yolunu takip etmekten geçtiğini söyledi. Gençler başta olmak üzere tüm insanların, Hz. Muhammed'in (s.a.s.)  örnek hayatını bilmeleri gerektiğini vurguladı. Ayrıca gençlere,  islamı gerçek kaynaklarından doğru bir şekilde öğrenmelerini asla yanlış akımlara kapılmamaları gerektiğini vurguladı.

Sayın  Müftümüze, davetimize icabet edip bu güzel etkinliğe katıldıkları için teşekkür ediyoruz.

Ekm

06.02.2023 tarihinde  şehrimizde meydana gelen depremler sonrası,  depremin yaralarının bir nebze hafifletilmesi ve  öğrencilerimizin moral ve motivasyonlarının arttırılması  açısından çeşitli aktiviteler yapıyoruz.  Bu bağlamda okulumuz öğrencileri ile  ülkemizin ve şehrimizin güzide  tabiat parklarından biri olan Başkonuş yaylasında  doğa yürüyşü gerçekleştirdik.

Bu etkinliği organize eden, başta okul müdürümüz H.Mehtap SÜT’e,  öğretmenimiz Süreyya EDİKLİ’ye ve  emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Eyl

Mevlid-i Nebi haftasında; Yüce Peygamberimizi anmak ve O’nun mesajlarını anlamak amacıyla, çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bu etkinliklerde verilen mesaj; O’nun arzu ve özlem duyduğu; insanlığın tevhit üzere birleşmesi, zulmün ve adaletsizliğin ortadan kaldırılması, yeryüzüne güven, huzur, istikrar ve saadetin getirilmesidir.

Okulumuzda bu hafta münasebeti ile etkinlik düzenlendi. Açılış konuşmasını okul müdürümüz H.Mehtap SÜT'ün yaptığı programda  öğrencilerimiz, Hz. Muhammed (S.A.V)'i şiirlerle, naatlarla ve ilahiler ile andılar.

Programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz.